Over mij

“Ondersteunen en meedenken. Aanvoelen en betrokken zijn. Oprecht luisteren. Dat vind ik belangrijk. Want afscheid nemen doe je niet zomaar.“

Merlijn Berkhout In essentie uitvaarten begrafenis crematie maatwerk

Bij mij is het zaadje geplant in 2006, bij het overlijden van mijn opa. Ik was toen onder de indruk van de uitvaartbegeleider die mijn opa’s crematie regelde, een fijne rots in de branding. Dat sprak me aan. Het duurde nog een tijd voordat ik aan de opleiding tot uitvaartbegeleider begon in 2016, maar de uitvaartwereld bleef altijd aan me trekken. Ik vind het fijn om families te kunnen helpen en begeleiden, en mijn rustige uitstraling die ik van nature heb helpt daarbij.

Meer over mijn visie en missie vind je hier.

In Essentie uitvaarten regelt in Zutphen en omgeving de begrafenis of crematie van je naaste. Ik ben beschikbaar van het moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart (en daarna ook nog voor vragen en begeleiding). Je wordt begeleid door mijzelf, ik ben je reisgezel en wegwijzer. Tijdens vakantie en bij ziekte word je begeleid door een collega.

Ook voor een informatief gesprek vooraf ben ik beschikbaar. Geheel vrijblijvend, zo kun je jezelf informeren en mij alvast ontmoeten.

Mijn gezin is belangrijk voor me: dit zijn mijn man Peter, zoon Luc en dochter Fay. We wonen in een fijn huis in een rustige buurt van Zutphen. Ik werk vanuit huis wat prettig en ook wel praktisch is. Daarnaast is voldoende ontspanning belangrijk voor me, door te wandelen, spelletjes te doen met de kinderen, een boek te lezen of een spannende serie te kijken.

Ik hou heel erg van een blokje kaas en een bitterbal, maar of ik daar ’s nachts zin in heb betwijfel ik. Ik slaap namelijk ook graag. Maar mocht je me ’s nachts moeten bellen voor een melding van overlijden, dan ben ik natuurlijk klaarwakker.

Mijn belangrijkste drijfveer is zorgzaamheid. Ik combineer persoonlijke zorg en aandacht met de vaardigheid om achter de schermen veel werk te kunnen verzetten. Je kunt mij omschrijven als intuïtief, ingetogen, bedachtzaam, iemand die luistert zonder oordeel.