Uitvaartwensenboekje

Waarom een uitvaartwensenboekje?

In het uitvaartwensenboekje staat een aantal vragen die je helpen om na te denken over wensen voor een uitvaart. Of het nu voor een naaste is of voor jezelf in de toekomst, je kunt het gebruiken om je gedachten te vormen en notities te maken.

Het uitvaartwensenboekje helpt ook om het gesprek aan te gaan met bijvoorbeeld je vader of moeder. Wat zijn eigenlijk hún wensen en ideeën over hun toekomstige uitvaart? Hebben ze bepaalde voorkeuren? Of misschien hebben ze wel een bucketlist? Het is fijn dit te weten te komen, om rekening te kunnen houden met hun wensen wanneer het zover is.

Mocht je het boekje invullen voor jezelf, dan hebben jouw nabestaanden een richtlijn in handen over jouw uitvaart. Fijn voor hen om een idee te hebben en je uitvaart naar jouw wens vorm te kunnen geven. Al geef je alleen aan of je begraven of gecremeerd wilt worden, dan hoeven je naasten hier niet naar te raden.

Samen door het uitvaartwensenboekje

Wil je graag wat hulp bij het invullen van het wensenboekje? Vind je het prettiger om er samen doorheen te gaan? Alleen, of samen met je partner of ouder bijvoorbeeld? Dat kan.

Ik maak hiervoor graag een afspraak met je, waarin we in ongeveer twee uur tijd samen het wensenboekje doornemen. Ik geef toelichting en je kunt mij je vragen stellen. Want hoe zit een uitvaart eigenlijk in elkaar? Waar moet je aan denken en wat valt er te kiezen?

Je kunt ervoor kiezen ter plekke dingen in te vullen, of dit op een later moment te doen. Na afloop ben je in ieder geval op de hoogte van de mogelijkheden rondom een uitvaart. Je bent over de drempel om hier je gedachten over te laten gaan. Of je hebt een begin gemaakt met je voorbereiden op de uitvaart van je ouders. 

Interesse? Neem gerust contact op. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Locatie: bij mij aan de keukentafel, bij jou thuis of een andere plek naar keuze.

Uitvaartwensenboekje downloaden

Download het uitvaartwensenboekje hier. Wil je er graag een of meerdere per post ontvangen, stuur dan een mail naar merlijn@inessentieuitvaarten.nl.

Ik stuur het je tegen verzendkosten toe.