Kosten

Kosten

Eenduidig aangeven hoeveel een uitvaart kost is lastig, aangezien er veel variabelen zijn. Ik werk geheel op maat en persoonlijk, en bied geen standaard pakket aan.

Ik kan wel iets zeggen over hoe de begroting van een crematie of begrafenis wordt opgebouwd. Lees ook het artikel wat ik erover heb geschreven op mijn blog.

De begraafplaats en het crematorium hanteren eigen tarieven, net als de kistenfabriek, de bloemist, drukker, vervoerder en andere partijen waarmee ik samenwerk. Daarnaast zijn er de kosten voor mijn begeleiding, daar houd ik een vast tarief voor aan. Voor dat tarief begeleid ik jou of jullie van het moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart. Ook na de uitvaart blijf ik beschikbaar voor vragen en begeleiding.

Elk element van de uitvaart (zoals een kist en rouwauto) kent voordeliger en duurdere tarieven, ik laat je de verschillende mogelijkheden zien. Daarbij ben ik transparant over de tarieven. 

Na ons eerste gesprek over de uitvaartwensen maak ik een helder financieel overzicht zodat je weet waar je aan toe bent. Zo kom je niet voor verrassingen achteraf te staan en houd je controle over je uitgaven.

De factuur overhandig ik ongeveer twee weken na de uitvaart. Deze betaal je bij voorkeur door het bedrag over te maken, maar contant betalen is ook mogelijk.

Een uitgebreide lijst van mijn werkzaamheden is beschikbaar op aanvraag.

Verzekeringen

Bij de meeste uitvaartverzekeringen ben je vrij om zelf een uitvaartonderneming te kiezen. Ook bij een verzekering van een van de grote maatschappijen. Het is wel belangrijk om hier even goed naar te kijken of navraag te doen (de ‘kleine lettertjes’).

Ik help je indien gewenst bij het uitzoeken hoeveel uitbetaald zal worden en het daadwerkelijk laten uitbetalen, dit zit bij mijn tarief inbegrepen.