Werkwijze

Een mooi afscheid

Als een naaste is overleden dan help ik je graag met het regelen van de uitvaart. Je mag me elke moment van de dag en nacht bellen voor ondersteuning. Ook als een naaste komt te overlijden en je wilt je alvast oriënteren, dan ben ik beschikbaar om een afspraak te maken.

Hieronder vind je meer informatie over het regelen van een uitvaart en wat ik voor je kan betekenen.

Je naaste is net overleden

Als een naaste net is overleden, neem dan vooral de tijd om bij haar of hem te zijn. Als daar behoefte aan is natuurlijk. Het zijn momenten die niet meer terugkomen. Je bent nog even ‘onder ons’. 

Als je eraan toe bent dan bel je de (huis)arts. Zodra de arts onderweg is of geweest is, dan kun je mij bellen om je te helpen bij het organiseren van de uitvaart. Eerder mag natuurlijk ook.

Mijn begeleiding

Ik ben vertrouwenspersoon, adviseur en regelaar. Mijn streven is om dit zo integer en persoonlijk mogelijk te doen.

Ik ben op de hoogte ben van wat moet, mag en kan op het gebied van uitvaarten en locaties. Ik begeleid jullie bij elke te nemen stap.

Daarbij kijk ik niet op de klok. Mijn doel is om een mooie uitvaart te organiseren en neem daarvoor de tijd die nodig is. Ik heb geen standaard concept en sta open voor alle mogelijke wensen.

Ook op de dag van de uitvaart ben ik bij je om te zorgen dat alles loopt zoals we hadden bedacht.

Begrafenis of crematie vormgeven

Het vormgeven van de uitvaart, vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van de begrafenis of crematie, bestaat vaak uit veel beslismomenten. Ik ben er om deze punten met jou of jullie stap voor stap te bekijken en invulling te geven.

Denk hierbij aan de plek waar iemand wordt opgebaard, of het een begrafenis of crematie wordt, op welke locatie, of het afscheid zelf daar ook zal plaatsvinden en welke kist, mand of wade je wilt.

Tip: dit is best veel als het zo in een keer op je afkomt. Hier van tevoren al (deels) over nadenken kan rust geven. Download hiervoor mijn uitvaartwensenboekje .

Hoe snel moet een uitvaart geregeld worden?

De uitvaart moet uiterlijk op de zesde werkdag na de dag van overlijden plaatsvinden (en mag niet eerder dan 36 uur na het overlijden plaatsvinden). Dit betekent dat je  ongeveer een week de tijd hebt om het afscheid te regelen en vorm te geven.

Is deze termijn te kort, om welke reden dan ook, dan is het mogelijk om een vergunning aan te vragen voor uitstel. Ook kun je voor het eerder willen begraven of cremeren dan 36 uur na het overlijden een vergunning aanvragen.