Uitvaart

Uitvaart regelen in Zutphen en omgeving, waar begin je?

Een naaste is overleden of is in zijn/haar laatste levensfase en iemand moet de uitvaart regelen, wat nu? Je voelt je wellicht onthand, verward, paniekerig of wellicht juist rustig en helder. Je staat voor de taak zijn of haar uitvaart vorm en inhoud te geven, alleen of samen met je familie, de buren, vrienden.

Een uitvaart regelen is best veel werk, maar waar begin je? Heb je al een idee over de uitvaart, waar en hoe of weet je nog helemaal niks? Het is hoe dan ook een puzzel, zeker als je niet helemaal weet wat er allemaal kan en mag.

Alleen al praten over de dood kan moeilijk zijn. Voor jezelf en degene die komt te overlijden. Gelukkig sta je er niet alleen voor. In Essentie is er om je te ondersteunen. In rust en met aandacht help ik je bij de invulling en organisatie van een passend afscheid.

Bij Werkwijze lees je meer over het regelen van een uitvaart en over mijn begeleiding.

Crematorium en begraafplaatsen in Zutphen

Zutphen heeft een mooi crematorium: De omarming. Het crematorium is gelegen naast begraafplaats De Ooster, aan de Voorsterallee aan de oostkant van Zutphen. Naast de grote aula is er een kleinere aula waar in een meer informele setting afscheid genomen kan worden. De grote aula, de Monetzaal, heeft plaats voor 195 personen. De kleine aula, de Walburgzaal, is er voor een intiemer afscheid met maximaal 35 personen. Ook kunnen de aula’s gebruikt worden voor een afscheid voorafgaand aan een begrafenis.

Naast begraafplaats De Ooster, kent Zutphen Gedenkpark De Oude Begraafplaats, aan de Warnsveldseweg. Een mooie plek met veel groen. De begraafplaats heeft een algemeen en een katholiek gedeelte.

De begraafplaats Gedenkpark Warnsveld is ook een mogelijkheid. Er kan eventueel gebruik gemaakt worden van de kapel op het terrein van GGNet. Deze ligt aan de overkant van de begraafplaats.

Voor de afscheidsbijeenkomst kun je ook denken aan het kerkje van Warnsveld, het Koelhuis gelegen aan de IJssel, De Keuken van Hackfort gelegen op landgoed Hackfort; (bijna) elke plek is mogelijk die voor de overledene belangrijk was.

Er zijn vele locaties om uit te kiezen en elke locatie geeft een eigen sfeer aan het afscheid. Je overleden dierbare kan vanaf elke locatie naar het crematorium of de begraafplaats in Zutphen worden gebracht.

Meer lezen over de begraafplaatsen in Zutphen en omgeving.

In Essentie uitvaarten voor:

  • Het zorgvuldig en in samenspraak regelen van een begrafenis of crematie; van moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart.
  • Een herdenking na afscheid: je dierbare nogmaals in het licht zetten.
  • Een uitvaartwensengesprek vooraf (informatief en vrijblijvend).
  • Een vrijblijvende offerte

Bij Werkwijze vind je meer informatie over de te nemen stappen.