Agenda

Herdenken

WereldlichtjesDag

Ieder jaar op de tweede zondag in december is het sinds 1997 WereldlichtjesDag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om (hun) overleden kinderen te herdenken. Zij steken om 19.00 uur een kaarsje aan, zodat door de verschillende tijdzones in de wereld een golf van licht ontstaat. Zo wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen die hun kind hebben verloren. Ze zijn niet alleen met hun verdriet.

Ook in Zutphen/Warnsveld organiseren we in 2023 WereldlichtjesDag. Dit jaar zal dat zijn op zondag 10 december.

Samen creëren we een warme herdenking, met muziek, mooie woorden, hartjes voor de namen van de overleden kinderen en natuurlijk kaarsjes.

Lees hier meer over het programma.

De organisatie is in handen van Jacobine de Meij, ritueel begeleider en mijzelf, uitvaartbegeleider In Essentie uitvaarten. We vinden het een mooi idee om (wereldwijd) een zee van licht te ontsteken om onze dierbare kinderen die niet meer hier zijn te herdenken. 

Kijk ook op onze Facebookpagina of op de landelijke website van Wereldlichtjesdag.

Reeds geweest

Moment en concert van bezinning i.s.m. Poems Ago

Afgelopen 15 oktober was er ons ‘Moment en concert van bezinning i.s.m. Poems Ago’. Een concert op de zondagmiddag om even tijd voor jezelf te nemen. Het was oprecht een middag met een gouden randje. Met ruimte voor het uitvoeren van een (bloemen)ritueel. Bloemen zeggen vaak zoveel meer dan woorden. Een gebaar voor iemand die je mist. Een hart onder de riem wilt steken, of alle goeds toewenst. 

Poems Ago is een muzikaal duo dat Ierse poëzie op muziek zet.  Het duo bestaat uit Juliana Hahn (IE) en Remco Jacobs (NL). Ondanks dat hun artiestennaam anders doet vermoeden, zingen ze zowel poëzie van eerdere Ierse dichters zoals W.B Yeats, James Joyce en Oscar Wilde, als het werk van hedendaagse dichters zoals Sinead Morrisey en Peter Fallon. Poems Ago heeft een uniek geluid, balancerend tussen klassieke en folk-achtige klanken. Met viool, gitaar en stem brengen ze de gedichten ten gehore en nemen ze je mee op reis door het Ierse landschap van de poëzie.
Meer over Poems Ago vind je hier.

De organisatie was in handen van Carla Lammers, ritueel begeleider en spreker bij uitvaarten, en Merlijn Berkhout-Schippers, uitvaartbegeleider In Essentie uitvaarten.

Concert bezinning ritueel afscheid