Agenda

Muziek

Moment en concert van bezinning i.s.m. Poems Ago

Behoefte aan mooie live muziek en een moment van bezinning? Je bent van harte welkom bij het ‘Moment en concert van bezinning i.s.m. Poems Ago’. Een concert op de zondagmiddag om even tijd voor jezelf te nemen. Met ruimte voor het uitvoeren van een (bloemen)ritueel. Bloemen zeggen vaak zoveel meer dan woorden. Een gebaar voor iemand die je mist. Een hart onder de riem wilt steken, of alle goeds toewenst. Laat je daarbij verrassen door de klanken van Ierse muziek, uitgevoerd door Poems Ago.

Poems Ago is een muzikaal duo dat Ierse poëzie op muziek zet.  Het duo bestaat uit Juliana Hahn (IE) en Remco Jacobs (NL). Ondanks dat hun artiestennaam anders doet vermoeden, zingen ze zowel poëzie van eerdere Ierse dichters zoals W.B Yeats, James Joyce en Oscar Wilde, als het werk van hedendaagse dichters zoals Sinead Morrisey en Peter Fallon. Poems Ago heeft een uniek geluid, balancerend tussen klassieke en folk-achtige klanken. Met viool, gitaar en stem brengen ze de gedichten ten gehore en nemen ze je mee op reis door het Ierse landschap van de poëzie.
Meer over Poems Ago vind je hier.

De organisatie is in handen van Carla Lammers, ritueel begeleider en spreker bij uitvaarten, en Merlijn Berkhout-Schippers, uitvaartbegeleider In Essentie uitvaarten.

We ontvangen je graag op zondag 15 oktober in de Theetuin Vierakker. Inloop vanaf 13.00 uur. Toegang gratis, een drankje is voor eigen rekening.

Concert en moment van bezinning Poems Ago muziek uitvaartbegeleider ritueelbegeleider

Herdenken

WereldlichtjesDag

Ieder jaar op de tweede zondag in december is er sinds 1997 WereldlichtjesDag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om (hun) overleden kinderen te herdenken. Zij steken om 19.00 uur een kaarsje aan, zodat door de verschillende tijdzones in de wereld een golf van licht ontstaat. Zo wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen die hun kind hebben verloren. Ze zijn niet alleen met hun verdriet.

Ook in Zutphen organiseren we in 2023 WereldlichtjesDag. Meer informatie over de locatie en het programma volgt. 

Hier kun je meer lezen over waar WereldlichtjesDag over gaat.

De organisatie is in handen van Jacobine de Meij, ritueel begeleider, Linda Lichtenberg, vrijwilliger bij Hospice Zutphen en Merlijn Berkhout-Schippers, uitvaartbegeleider In Essentie uitvaarten.