Wereldlichtjesdag 10 december 2023

Eerder schreef ik al over Wereldlichtjesdag, het moment waarop we overleden kinderen herdenken. Nu vertel ik graag over ons programma van dit jaar, 10 december 2023, in Zutphen/Warnsveld. Een herdenking met warme woorden, mooie muziek en natuurlijk kaarsjes. Eenieder die een kind heeft verloren, recent of langer geleden, is van harte welkom. Geen dag vullend programma, maar een paar uurtjes in de vroege avond. Voor herdenking, herkenning, steun en troost.

Kort over Wereldlichtjesdag

Ieder jaar op de tweede zondag in december is het WereldlichtjesDag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om (hun) overleden kinderen te herdenken. Zij steken om 19.00 uur een kaarsje aan, zodat door de verschillende tijdzones in de wereld een golf van licht ontstaat. De wereld wordt zo een klein beetje lichter voor degene die hun kind(je), broer, zus of kleinkind hebben verloren. 

WereldLichtjesDag is in 1997 in Amerika ontstaan als ‘Worldwide Candle Lighting’. Wat begon als een kleinschalig initiatief, is uitgegroeid tot een wereldwijde herdenking. Sinds 2006 wordt het ook in Nederland gevierd, met zowel georganiseerde bijeenkomsten als informele herdenkingen in huiselijke kring. Het gemeenschappelijke is dat iedereen om 19.00 uur lokale tijd een kaarsje aansteekt, of je dat nou thuis doet of tijdens een bijeenkomst elders.

Herdenking 10 december 2023, Zutphen/Warnsveld

Ook in Zutphen/Warnsveld zullen we daar dit jaar de gelegenheid voor bieden. Op zondag 10 december bent u vanaf 18.15 uur van harte welkom in Zorgwooncentrum Den Bouw in Warnsveld. Koffie en thee staat voor u klaar.

Of het nu om een klein kindje of volwassen kind gaat, kort geleden of al wat langer geleden overleden, we willen alle kinderen herdenken. Ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s en vrienden van overleden kinderen zijn allemaal welkom. Samen creëren we een warme herdenking, met muziek, mooie woorden, hartjes voor de namen van de overleden kinderen en natuurlijk kaarsjes.

Bij binnenkomst krijgt u van ons een papieren hart, waar u de naam van het overleden kind op kunt schrijven. U kunt het hartje vervolgens ophangen in een van de takken die klaar staan. Na inleidende woorden zullen we luisteren naar muziek, dwarsfluit begeleidt door piano. Wanneer het tijd is om de kaarsjes aan te steken, zullen we een voor een de hartjes uit de takken halen, de naam voorlezen en u de gelegenheid geven om een kaarsje aan te steken.

Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten, met een kopje koffie of thee of een glaasje limonade. Kinderen zijn ook van harte welkom.Wereldlichtjesdag overleden kinderen herdenken kaarsje aansteken herdenking ceremonie

Praktische informatie

De bijeenkomst wordt op zondag 10 december gehouden in Zorgwooncentrum Den Bouw, Abersonplein 9 in Warnsveld. Inloop vanaf 18.15 uur, de bijeenkomst begint om 18.30 uur tot ongeveer 19.30 uur.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door ritueelbegeleider Jacobine de Meij en mijzelf, in samenwerking met Fanny Poteau, dwarsfluit en Derk-Jan Winkel, piano.

Als u wilt komen om een kaarsje aan te steken, dan vinden we het fijn als u zich van tevoren aanmeldt. Dit kan via het mailadres merlijn@inessentieuitvaarten.nl. Bezoek ook onze Facebookpagina voor de laatste informatie.

Wees welkom!

Heb je een vraag over Wereldlichtjesdag, je uitvaartverzekering of het voorbereiden of regelen van een begrafenis of crematie? Er is tegenwoordig meer mogelijk dan je denkt bij een uitvaart. Of dit nu gaat om de locatie, specifieke wensen van de overledene of nabestaanden, de auto, kist of de aankleding. Bel of mail me gerust, ik sta je graag te woord, volledig vrijblijvend.

Andere bezoekers lazen ook