Bijzondere rouwauto’s

Voor ieder wat wils met deze bijzondere rouwauto’s. Als een overledene overgebracht moet worden van het rouwcentrum naar het crematorium bijvoorbeeld, dan wordt daar vaak een standaard rouwauto voor gebruikt. Een mooie, statige Mercedes of Cadillac in het zwart, zilvergrijs of soms wit. Passend voor de gelegenheid. Je hebt er vast wel eens een zien rijden, met twee vlaggen voorop, aan weerszijde van de motorkap. Naast deze veelgebruikte wagens, bestaan er ook vele andere soorten rouwauto’s. Oldtimers, elektrische rouwauto’s en een roomwitte Minirouwauto bijvoorbeeld. Lees verder voor een (niet compleet) overzicht van bijzondere rouwauto’s.

Inspiratie voor een (duurzaam) alternatief voor de rouwauto vind je hier. Van paard en wagen en rouwmotor tot rouwbakfiets.

Elektrische Tesla Model 3 rouwauto

Deze elektrische rouwauto van Tesla heeft een traditioneel uiterlijk, maar rijdt volledig elektrisch. Stil en zonder uitlaatgassen. Wel zo fijn als je een stukje achter de rouwauto aan loopt. Overigens, voor wie er prijs op stelt, de originele lijnen van Tesla zijn behouden. Bijzondere rouwauto’s met hun eigen, unieke uitstraling dus.

De auto wordt in Spanje gebouwd en is door heel Nederland inzetbaar. Een overledene wordt zo op een duurzame manier vervoerd tijdens zijn of haar laatste reis.

bijzondere rouwauto elektrische rouwauto tesla duurzaam milieubewust vervoer overledene duurzame uitvaart

Een donkergrijze elektrische Tesla rouwauto, uit het wagenpark van Correct Monnereau.

Minirouwauto

De Minirouwauto is echt een bijzondere rouwauto, anders dan anders. Oorspronkelijk bedacht voor de uitvaarten van baby’s en kinderen, maar een volwassen overledene past er ook in. Door zijn kleur en uitstraling maakt deze rouwauto een uitvaart minder zwaar, is de gedachte.

De Minirouwauto is heel geschikt voor de uitvaart van een baby of kind(je). Een traditionele rouwauto is natuurlijk heel groot voor zo’n kleine mand of kistje. De Minirouwauto is een stuk kleiner (korter) en daarom vriendelijker voor het vervoeren van een baby of kind(je). Je kunt ervoor kiezen om zelf de rouwauto te besturen, of om dit te laten doen.

Bijzondere rouwauto's kinderrouwauto mini witte rouwauto lijkwagen rouwwagen vervoer overledene

De Minirouwauto van Minirouwauto.nl.

Bijzondere rouwauto’s: oldtimers

Er zijn veel verschillende merken oldtimers geschikt gemaakt als rouwauto.  Was jouw overleden dierbare gek op een bepaald merk auto, dan is het mooi om hem of haar in dat specifieke merk nog eenmaal te vervoeren. Denk aan merken als Daimler, Rolls Royce, een sixties Cadillac, een witte Princess Vanden Plas rouwauto en een Citroën DS. 

Mocht je op zoek zijn naar een bepaald merk of een bepaalde kleur, vraag er gerust naar bij je uitvaartbegeleider. Door het hele land zijn deze oldtimers beschikbaar. Ze worden gereden door eigen chauffeurs, want een oldtimer heeft echt zijn eigen gebruiksaanwijzing.

Bijzondere rouwauto's klassieke rouwauto oldtimer citroen lijkwagen begrafenis

Een klassieke Citroën DS rouwauto uit het wagenpark van Correct Monnereau.

Maserati rouwauto

Je laatste reis in een Maserati rouwauto is bijzonder en stijlvol. Dit Italiaanse merk heeft de Maserati Ghibli verbouwd tot rouwauto. Deze rouwwagen is in België te huur, maar helaas rijdt hij momenteel niet in Nederland. Desondanks wilde ik hem hier toch benoemen, vanwege zijn stijlvolle en exclusieve uitstraling.

Bijzondere rouwauto's unieke rouwauto maserati lijkwagen begrafenis stijlvolle rouwwagen

De Maserati Ghibli rouwauto.

Tot slot

Er is kortom veel keuze in merken en kleuren rouwauto’s. Zo kunnen we ook op het gebied van vervoer een uitvaart heel persoonlijk maken. Wat dacht je van een roze rouwauto, een rode of een met een panterprint? Of een groene Landrover Defender rouwauto? Voor elk wat wils met deze bijzondere rouwauto’s.

Heb je na het lezen een vraag over rouwvervoer? Of heb je een specifieke vraag over het voorbereiden of regelen van een begrafenis of crematie? Er is tegenwoordig meer mogelijk dan je denkt bij een uitvaart. Of dit nu gaat om de locatie, specifieke wensen van de overledene of nabestaanden, de auto, kist of de aankleding. Bel of mail me gerust, ik sta je graag te woord, volledig vrijblijvend.

Andere bezoekers lazen ook

Laatste wens vervullen droomwens droom laten uitkomen terminaal ziek chronisch ziek volwassenen kinderen

Laatste wens vervullen

Een laatste wens vervullen voor terminaal zieke volwassenen en kinderen. Wat een mooi gebaar. We kennen in Nederland meerdere organisaties die zich hiervoor inzetten. Met

Lees verder »
blank

Mogelijkheden opbaren

Mogelijkheden opbaren, welke keuzes heb ik? ‘Opbaren’ betekent letterlijk ‘op een baar leggen’. Een overledene wordt altijd ergens opgebaard, of je je dierbare nou wel

Lees verder »