Mijn visie en missie

Een visie en een missie formuleren helpt om richting te geven aan mijn bedrijf. Waar spring ik mijn bed voor uit? Waar streef ik naar en wat zijn mijn belangrijkste kernwaarden? Om dit helder voor mezelf te krijgen was nog best een uitdaging! Want wat onderscheidt mij nou van andere uitvaartbegeleiders? Ik verzandde snel in algemeenheden als ‘maatwerk’, ‘24/7 bereikbaar’, ‘persoonlijk’ en ‘in alle rust’. Zonder hieraan afbreuk te willen doen, want deze zaken zijn óók belangrijk bij het regelen van een uitvaart.

Hieronder lees je mijn waarom. Mijn visie op ‘In Essentie uitvaarten’. En wat mijn missie is. Het komt uit het diepst van mijn hart, het is mijn essentie.

Mijn visie

Mijn visie is dat ik geloof dat een goed afscheid van een overledene ontzettend belangrijk is. Het helpt je verder te gaan in het leven. Met ‘goed’ bedoel ik: goed voor jou/jullie. Dit heeft mijn familie en mij zeker geholpen na het overlijden van mijn zus. Met mijn uitvaartbegeleiding streef ik naar het creëren van dat goede afscheid, in welke vorm dan ook. Met veel mensen of klein en intiem, dat kan allemaal. Persoonlijke, zorgzame aandacht en op maat werken zijn hierbij belangrijke pijlers voor mij.

Ook geloof ik dat een overledene niet weg is, maar aan de andere kant verder leeft. In een onzichtbare wereld. Dat vind ik een troostende gedachte. Ik praat dan ook altijd in gedachten tegen de overledene die ik mag begeleiden. Even ‘hallo’ zeggen, me zo verbinden met de overledene. Ik ben een plek waar de dood er mag zijn.

Visie missie kernwaarden essentie zorgzame uitvaartbegeleider vanuit het hart

Foto: Arenda Oomen

Mijn missie

Mijn missie is om voor elke familie die ik begeleid een uitvaart op maat te creëren. Met oprechte aandacht en samen met de familie. Een afscheid dat recht doet aan de overledene en goed voelt voor de nabestaanden. Zodat het afscheid een brug vormt naar verder leven. Mijn aanpak is mensgericht en intuïtief, een uitvaart regelen is nooit ‘gewoon maar’ werk voor mij.

Eerlijkheid en rechtvaardigheid staan bij mij hoog in het vaandel, ik werk transparant: geen verborgen agenda en geen verborgen kosten. Hierbij combineer ik mijn intuïtie met praktische zorg, om zo nabestaanden te ondersteunen bij het afscheid.

Door mijn flexibele instelling kan ik goed meebewegen met mensen, zonder de regie te verliezen. Ik let erop dat alle zaken die geregeld moeten worden, op tijd aan bod komen. De familie heeft een grote mate van vrijheid om de uitvaart vorm te geven, maar er moeten ook knopen worden doorgehakt. Dat bewaak ik. In rust en met zachte kracht.

Persoonlijke en betrokken uitvaartbegeleiding Zutphen en omgeving

Foto: Jasja de Wit

Tot slot

Bij het formuleren van mijn visie en missie, mijn zoektocht naar mijn ‘waarom’, ben ik enorm goed geholpen door Arja van der Pot, leiderschapscoach. Ook, of juist, als ondernemer is hulp bij dit soort zaken fijn. Ik hoop van harte dat ik, met mijn uitgangspunt in gedachten, nog voor veel families een goed afscheid mag regelen.

Meer weten over mijn aanpak en wat ik precies doe als uitvaartbegeleider? Lees hier verder.

Heb je een vraag over het voorbereiden of regelen van een begrafenis of crematie? Er is tegenwoordig meer mogelijk dan je denkt bij een uitvaart. Of dit nu gaat om de locatie, specifieke wensen van de overledene of nabestaanden, de auto, kist of de aankleding. Bel of mail me gerust, ik sta je graag te woord, volledig vrijblijvend.

Andere bezoekers lazen ook

In gesprek over doodgaan taboe doorbreken SIRE campagne dooddoeners uitvaartwensen

In gesprek over doodgaan

In gesprek over doodgaan, het feit dat we allemaal een keer komen te overlijden, we doen het liever niet. En dat is begrijpelijk, we vieren

Lees verder »